Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

torsdag 17 november 2011

Svenhammeds journaler

16 åriga Svenhammed har fått sitt namn dels efter sin pappa Muhammed men också dels efter pappans favoritsekreterare på soss, Sven. Svenhammed som inte tycker att namnet var ett särskilt lyckat påhitt skriver journaler (absolut inte samma sak som dagbok!) om sin vardag. Svenhammed är lite som en äldre Bert; har noll självbevarelsedrift, gör extremt pinsamma saker och har ingen känsla för rätt läge. Som tur är har Svenhammed massor med humor och ironi som han kan använda i de dråpliga och lite sorgliga situationerna. Inte nog med att Svenhammed har det svårt, tjejen som han är kär i bor på den rika sidan av stan och verkar inte alls vara intresserad av honom. Svenhammed blir också utsatt för rasism och samhällets fördomar mot invandrare och förorten.

Fler boktips är sorgliga Bokslussenboken Shoo len av Douglas Foley, Farsta fritt fall av Ulrika Lidbo - om präktiga men uttråkade Henrika som träffar tuffa förortstjejen Mira. Lucia av Cannie Möller - om hur farligt det är med rasism.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar