Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

torsdag 24 november 2011

Shoo len

Shoo len är en bok som inte slutar väl. Läsaren får direkt veta att inte alla av huvudpersonen Karims vänner kommer att leva fram till sommarlovet och att Karim kommer att vara inblandad i något fruktansvärt. Karim är inte den som håller sig på rätt sida av lagen fast han egentligen skulle vilja, särskilt nu när han har träffat sin flickvän Nikoo. Men hans kompis Gabi är väldigt pådrivande och Karim gillar inte att bli kallad för svikare. Gabi i sin tur är rätt samvetslös och tänker inte alls på vad som är rätt eller fel. En sen kväll går det över styr. Överfallet på den ensamma kvinnan i tunnelbanan blir brutalare än vad Karim vill vara med om. Konsekvenserna för Gabis och Karims handlingar slår tillbaka på ett av de mest grymma sätt man kan tänka sig men däremellan får läsare följa inte bara Karim utan också hans kompisars sista månader på högstadiet.

Douglas Foley har också skrivit Shoo bre som hör ihop med Shoo len och som utspelar sig på samma skola fast innan Karim  gick där. Hur bra som helst! Shoo bre kommer som film i vår, kolla trailern här:




Gillade du Shoo len kommer du kanske också gilla Besatt av Anne Cassidy som också är med i Bokslussen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar