Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

torsdag 17 november 2011

Hemlös


Matthew har inget annat val än att rymma hemifrån. Eller hemifrån och hemifrån. Matthew har inga föräldrar och bor hos en fostermamma som bryr sig mer om bidraget hon får än om Matthew själv. Hennes nya kille är dessutom rena pesten som slåss och skitar ner. Den enda som Matthew verkligen litar på är sin lärare mrs Waters. Men nu sticker han även från henne för att försöka få ett bättre liv men det är inte riktigt så lätt som Matthew trott...

Fler bra lättlästa böcker:
Riggad av Sophie McKenzie. Bokslussenbok, klicka på titeln för att läsa mer!
Trasig av Mårten Melin - Om emo-killen Max som går estetiskt och i hemlighet träffar den äldre och lite snobbiga Ida som fullständigt flippar när Max inte vill ses mer.
 Skelettpojken av Anne Rooney- En läskig historia om två killar som hittar ett par ben i trädgården. Men vad är det för sorts ben egentligen?


3 kommentarer:

  1. Ganska banalt skriven. En lättviktig historia med paralleller till Dave Pelzers självbiografiska böcker "pojken som kallades det" mfl

    SvaraRadera
  2. Romantiserad och banalt skriven om ett allvarligt ämne. Föl lättvindigt slut....

    SvaraRadera
  3. Det är en bra verklighets historia... Men den är väldigt klumpigt skriven. Och den tar plötsligt bara slut, det är som om man snubblar och sen ramlar man i ett svart hål! En bra bok om man kollar på "faktan" i den :)

    SvaraRadera