Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

torsdag 17 november 2011

Linas kvällsbok 1 och 2

I Linas kvällsbok skriver 15-åriga Lina dagbok. Hon känner sig lika trist som stan som hon bor i och där det aldrig händer det nåt kul. Kompisarna är ganska taskiga både mot Lina och resten av skolan men ändå styrs Lina av grupptrycket och vågar inte säga eller göra som hon själv tycker. Det är lite därför som  hon blir tillsammans med den äldre och populära hockeykillen Danne vars kompis är ihop med Linas kompis. Trots att Danne inte är någon vidare pojkvän och pressar Lina vågar hon inte göra slut med honom för hennes kompisar tycker det är så coolt att de är ihop. Lina vågar inte heller tala om att personen hon egentligen är kär i är Ivar, som  hennes kompisar tycker är världens töntigaste som sjunger i kör och dessutom bara går i sjuan. I bok två handlar om när Lina börjar gymnasiet.

Vill du läsa fler böcker som liknar Linas kvällsbok kan du testa:

Saker som aldrig händer av Johanna Lindbäck
Mycket mer än så av Sarah Dessen
Komma över av Ingrid Olsson

Tipsa om din bästa kärleksbok i kommentarerna!


1 kommentar:

  1. Ett måste för alla högstadietjejer (killar?). Hög igenkänningsfaktor, trots att det var ett tag sen man lämnade högstadiet.

    SvaraRadera