Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

fredag 6 september 2013

Sorgliga böcker

Ibland känner man för en sån där riktigt sorglig bok med massa känslor i. Och såna böcker finns det ju gott om!Personligen finns Wallflower högt upp bland mina bästa böcker. Den har varit rejält hypad på senaste och är verkligen värd uppmärksamheten. 2012 filmatiserades den med bland andra Emma Watson från Harry Potter-filmerna i en av huvudrollerna. Boken har också ett soundtrack som är sjukt bra!
 
Tretton skäl varför (klicka på länken för recension) är en superfin bok men fy så sorglig. Huvudpersonen Clay, hittar ett paket utanför sin dörr. Det visar sig vara band som hans döda skolkompis Hannah har spelat in. Clay tänker först inte lyssna på alla banden men när han får höra att det är Hannahs röst som berättar och att de som fått banden är de 13 personer som på något sätt bidragit till hennes död, måste han lyssna.

Missa heller inte Resten får du ta reda på själv. Sam som är populär men inte särskilt trevlig dör plötsligt. Hon får 7 chanser på sig för att ta reda på vad som hänt. Det blir riktigt spännande men såklart supersorgligt...

/Tove











 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar