Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

måndag 14 november 2011

Decembergatans hungriga andar

Decembergatans hungriga andar av Ulrika Lidbo är en bok om ett väldigt tungt ämne: ätstörningar. Boken handlar om hur det är att utveckla en ätstörning och hur svårt det är att blir frisk igen.

Jenny är trött på att bli vald bland dom sista i gympan, trött på att ingen kille vill vara med henne och på att bli kallad fetto av Johan i klassen. Under sommarlovet ska hon gå ner i vikt och visa dom! Hon gör upp ett superschema som går ut på att äta minsta möjliga. Det funkar lite för bra. Hon börjar undvika sina kompisar för det är svårt att umgås med någon när det enda man tänker på är att räkna kalorier och tänk om hon skulle bli tvungen att äta något bara för att verka normal. Sina föräldrar måste hon också lura och bortförklara varför hon inte längre vill ha någon middag. Jenny blir triggad av modeller i olika tidningar och tänker göra allt för att nå size zero. Den enda som hon kan umgås med är Betty. För Betty förstår. Tillsammans spelar de två flickorna ett spel på liv och död.
Vad tyckte du om boken? Skriv din åsikt i kommentarerna! Vill du läsa mer om ätstörningar? Två boktips är De kallade mig Ise av Medeleine Krell som handlar om träningstjejen Ise eller om trettonåriga Jimmy i Fettot av Carolina Falck .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar