Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

måndag 14 november 2011

Om jag stannar



Från ett ögonblick till ett annat; Mia sitter i bilen med sin familj på väg till goda vänner, i nästa; hon vaknar av att hon blir buren ut ur en totalt kvaddad bil.

Ibland kan livet förändras alldeles för snabbt. Under det dygn då Mia ligger i koma får vi hänga med henne när hon tänker tillbaka på sitt förflutna och funderar på sitt liv, jobb, omgivningen i sjukhuset och Adam. Mia står inför ett av de tuffaste beslut som en människa kan ta: ska hon acceptera ett liv i smärta eller helt enkelt bara somna in?

Detta är en riktigt sorglig bok och om du vill ha fler böcker med snyftvarning så leta upp Bokslussenboken Jag saknar dig Jag saknar dig om en tjej som plötsligt förlorar sin tvillingsyster. Ett annat sorgligt boktips är Jenny Downhams Innan jag dör som handlar om sextonåriga Tessa som snart ska dö. Hon har leukemi och har nyss fått veta att hon inte har mycket tid kvar. Från att ha haft hela livet framför sig har tiden plötsligt krympt till några futtiga månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar