Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

torsdag 17 november 2011

Boktjuven

I den här boken berättas historien av ingen mindre än döden själv. Platsen är andra världskrigets Tyskland och döden som har mycket att göra tar sig tid att följa den nioåriga Liesel Memingers liv. Liesel som förlorat både föräldrar och lillebror, adopteras av familjen Hubermann och flyttar in på Himmel Strasse där hon får både vänner och ovänner. Liesel är desperat efter böcker som kan låta henne glömma kriget en stund och hennes bokjakt leder henne in på äventyr som inte alltid slutar så väl.

Vad tyckte du om boken? Var den obehaglig, dötrist eller helt fantastiskt? Tyck till i kommentarerna! Markus Zuzak som skrivit Boktjuven har också skrivit boxnings-boken Knock out som är  med i Bokslussen och på vift någonstans i Lilla Edet så ut och leta!

Vill du läsa fler böcker som handlar om krig så är ett tips  Le, Smilja som handlar om kriget i Bosnien och om Smilja som har en trygg uppväxt i en mysig liten by där alla känner alla. Men sakta förändras stämningen i byn samtidigt som Smiljas bästa vän vänder henne ryggen blir föräldrarna av med sina jobb och Smiljas bror försvinner. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar