Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

torsdag 17 november 2011

K2 på liv och död

Den svenske bergsklättraren Fredrik Sträng har varit med om en av de värsta klättringsolyckorna i historien. I K2 på liv och död berättar Fredrik om sin resa till K2 i Pakistan. K2 med sina 8 611 meter över havet kallas för Bergens berg och är det mest svårbestigna berget i världen. Lavinfaran här är väldigt hög och klättrarna överraskas ofta av dåligt väder. Många har dött på vägen till toppen och även  Fredriks äventyr förvandlas till ett dödsdrama. Varför utsätter man sig då för en sån fara och extrem ansträngning? Fredrik försöker förklara vad det är som driver honom till att utsätta sig för livsfarliga äventyr.

I kommentarerna kan du diskutera boken! Läs också ; 7 berg, 7 kontinenter, 7 månader månader med Fredrik Sträng - jakten på de högsta topparna och äventyret som gav världsrekord. 

Sugen på mer äventyr?
Polarnattens leende av Svante Lysén - om hur det är att leva ett år i Spetsbergens vildmark helt på naturens villkor  med 4 månader polarnatt och isbjörnar som grannar.
Grizzly man - en film om Timothy Treadwell som under somrarna levde med grizzlybjörnar i ett reservat i Alaska. 
Till båda polerna (utan skägg) av Chatarine Hartley - om de första kvinnorna på både syd- och nordpolen.
 Även tystnaden har ett slut av Ingrid Betancourt - om Ingrid som var fånge gos FARC-gerillan i Colombia i över 6 år 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar