Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

torsdag 17 november 2011

Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidindian

Junior är 14 år och bor i ett Spokane-reservat tillsammans med sin familj. Reservatet är deppigt och alla som bor där verkar ha gett upp hoppet om att få det bättre. Juniors familj är fattig och pappan har alkoholproblem. Skolan är misär med sina antika skolböcker och är en avdumpningsstation för de sämsta lärarna i hela USA. Junior själv är nördig, ful, sjuklig och svag. Dåliga odds alltså. Som tur är har han sin bästa vän som beskyddar honom mot de killar som vill spöa upp honom och han kan ta livet med lite humor. Junior blir en ovanligt miserabel dag övertygad av en av lärarna att byta skola till stans vita medelklasskola för att han inte ska bli en av alla dom i reservatet som tvingats slänga sin talang i sjön. Då börjar de verkliga problemen för Junior...

Författaren Sherman Alexie har själv växt upp i ett indianreservat och är förutom författare komiker och filmmakare. Ellen Forney har gjort de snygga teckningar. Gillade du Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian? Kolla då upp Svenhammeds journaler som också är med i Bokslussen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar