Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

torsdag 31 maj 2012

Hungerspelen

Therese, en god vän till mig i 16 års åldern från Kungälv, var tidigare ett Twilightfan men har nu blivit Hungerspels-älskare. Jag ringde henne för att få reda på mer.

Enligt henne så är Hungerspelen den bästa boken som hon har läst. Första och andra delen är utlästa och nu läser Therese bok nummer tre i triologin. Hon var helt fast vid första boken.
"Man blir aldrig uttråkad", konstanterar hon.
"Vad var din favoritscen i första boken då?" frågar jag.
"Det var nog dom romantiska scenerna i grottan." svarar hon.
Bok nummer två inte lika actionfylld. Det var under en lång period som det inte hände så mycket, beklagar hon.
Therese såg filmen dagen efter premiären och de hade fått med det viktigaste, tycker hon. Men en scen av varje sida hade vart pricken över i:t. Är en bok bra, så vill man självfallet ha med varje sida på skärmen.  Therese är mycket svårflörtad när det gäller böcker men den här har hon verkligen fastnat för. "Man tar det personligt och man går in i rollen som Katniss."
Det var Therese åsikt kring böckerna och filmen. Du kanske håller med? Har du läst böckerna? Eller sett filmen? Skriv gärna i kommentarerna om vad du tyckte om böckerna/filmerna.
//Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar