Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

torsdag 17 april 2014

Den Vita Katten

Den vita katten handlar om en kille som heter Cassel Sharpe. När Cassel vaknar uppe på Walinfords skoltak så skriker han på hjälp, han vet inte hur han kommit upp dit eller varför han försökte ta livet av sig. När han kommit ner från taket så måste han flytta hem och komma till skolan bara på dagarna tills husfar är säker på att han inte kommer gå i sömnen igen.

När Cassel hälsar på sin bror Philip så ser han inte ens Cassel i ögonen för att han skäms över honom. Det har han gjort ända sedan Cassel var fjorton år och dödade sin bästa vän Lila. Cassel vet inte hur det hände eller varför han gjorde det, han minns inget från det.

Cassel  börjar undra varför Philip’s  fru, Maura  och Cassel’s andra bror Barron beter sig så konstigt, Cassel  börjar förstå att de har hemligheter för honom, han börjar undra varför Barron inte minns saker, och om han verkligen är den person han säger att han är.
Cassel pusslar ihop alla bitarna och får reda på mer och mer om sina bröder han får också reda på en hemlighet om sig själv som han inte visste om.

Denna bok är fylld med spänning och lite humor, Holly Black är en duktig författare och hon gör berättelsen om Cassel så verklig.




/Jasmina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar