Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

fredag 6 september 2013

Böcker om sport

Några goa sportböcker finns med i årets utdelning. En av böckerna är lättlästa Riggad om Blake som älskar att spela fotboll och satsar allt för att ta sitt lag till slutfinal. En kväll när han brutit sig in på den nya idrottsarenan för att provspela får han höra ett samtal han inte borde hört. Han blir upptäckt och pressas till att rigga nästa fotbollsmatch så hans lag åker ur serien i utbyte mot pengar. Pengar är något som Blake och han ensamstående mamma verkligen behöver.  Vad ska Blake välja?

I skuggan av San Siro - från proffsdröm till mardröm skriver Martin Bengtsson om hur han lyckades med det som många drömmer om; att bli fotbollsproffs. Det krävde massvis med timmar av stenhård träning medan familj och plugg prioriterades bort. Till slut fick han sin belöning - ett proffskontrakt för Inter men ganska snart börjar Martin att vantrivas. Det här verkligen en stark berättelse! Är man fotbollsintresserad är den här boken verkligen ett kap men går bra att läsa även om man inte är ett fan.

/Tove



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar