Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

fredag 6 september 2013

Gott och blandat!

Vissa böcker är svåra att dela in i någon kategori för de handlar liksom om lite av varje. Här är exempel på böcker som mest handlar om vanliga eller ovanliga personers liv och vardag. Det låter kanske lite tråkigt men det är det verkligen inte! Särskilt inte Foxfire - en tjejligas bekännelser om några tjejer i USA som bildar en liga för att slå tillbaka mot orättvisorna och kränkningarna som de blir utsatta för. Det är coolt till en början men sen blir det allt farligare och våldsammare uppdrag som tjejligan utför.

Glidaren är lite mindre dramatisk. Greg tror att han är en av de populäraste och mest omtyckta på skolan fram tills han blir anklagad för att ha snott en mobiltelefon. Händelsen får honom att se sin omvärld med nya ögon...

 Ett annat superbra boktips är Jellicoe Road som fått höga betyg av massor av läsare i hela världen. Den utspelar sig på internat och huvudpersonen är föräldralösa Taylor. Hon bor på internat och tas om hand av Hanna som jobbar på skolan. En dag försvinner Hanna och Taylor börjar nysta i mysteriet som har mycket mer att göra med hennes bakgrund än hon kunde ana. 


/Tove














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar