Bokslussen 2013

Lördagen 7 september släpper vi äntligen nya Bokslussen-böcker! Håll utkik på biblioteken, i Lilla Edets centrum och på Folkets hus.
De böcker som ingår i årets utdelning kommer finnas här på bloggen indelade i lite olika genrer.

måndag 16 mars 2015

Odinsbarn

Odinsbarn är en spännande fantasybok om hur det är att vara annorlunda och utanför. Den handlar om maktbegär och hur makten lurar vanligt folk för att de ska bli fogliga.

Hirka har alltid varit annorlunda, hon saknar nämligen svans. När hon var liten överfölls hon av vargar och en av dem bet av henne svansen.
Hirka och hennes pappa bor i en fallfärdig stuga utanför byn. De tillverkar mediciner av läkande örter och folk kommer till dem för att få hjälp.
En dag berättar pappan att de måste ge sig av. Hirka ska snart fylla 15 och måste vara med om en rit där man ser vilka krafter hon har. Pappan berättar att Hirka måste undvika riten för att inte bli avslöjad. Hon har aldrig haft någon svans! Hon är ett hittebarn, pappan fann henne i en stencirkel när hon bara var ett spädbarn. Allt detta blir en chock för Hirka. Tänk om hon är ett odinsbarn, en människa! Alla vet hur farliga människorna är, de sprider rötan till vanligt folk. De som drabbas ruttnar inifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar